Minnesboken » Mats Norhult

Skriv din hälsning till Mats Norhult här!

 • Vila i frid Mats

  2008-03-07

  Tack Mats för all trevlig och kamratlig gemenskap på vårt krigsförband.


  Tony Ekstam

 • Vila i frid

  2008-03-07

  Ännu en regementskamrat har lämnat in. Vila i frid Mats.


  Göran Andersson

 • Mats till minne

  2008-03-07

  Vila i frid!


  Jan Hage

 • Vila i frid

  2008-03-07

  Jag träffade dig dagen innan du reste till Nepal. När sen meddelandet kom om att du förolyckats så kändes det mycket tungt. Tack för de år som vi fick tillsammans. Vila i frid.


  Torbjörn Pettersson

 • Vila i frid

  2008-03-07

  Mitt varma deltagande. Vila i Frid.


  Boo Rudfeldt

 • Mats

  2008-03-07

  Många blev de dagar, kvällar och nätter då vi tillsammans satt och brottades med våra analys-, budget-rapporter åt våra chefer. Jag kommer för alltid att minnas denna tid som den roligaste och jobbigaste tiden på Värmlands Regemente.


  Vila i frid


  Kaarel Pütsep

 • Vila i frid

  2008-03-07

  Nu är vi båda hemma men vem kunde ana att du skule komma "hem" före mig. Det har varit en mycket tung period, vi hade mycket roligt innan Nepal och i Nepal. Saknar dig som "stridsparskamrat".


  Thorbjörn Hagman

 • Vila i frid

  2008-03-07

  Det är med stor saknad och sorg jag känner, när du ännu en kamrat går bort. Jag vill fortfarande komma ihåg dig som den fina kurskamrat och vän du var när jag kom till Värmland. Tack Mats för den tiden vi fick känna varandra.


  Albert Langenbach

 • Vila i frid

  2008-03-07

  Minnet av vår första kontakt för femton år sedan i Syrien kom tillbaka när jag tog del av beskedet om Mats bortgång. En gedigen värmlands"pôjk" är borta.


  Vila i frid.


  Göran Johnsson

 • Vila i frid

  2008-03-07

  En sista hälsning till Mats Ditt minne kommer alltid att finnas kvar hos mig.


  Vila i frid


  Steve Fogderud

 • Vila i frid

  2008-03-07

  Tack Mats för alla år tillsammans. Vila i frid  Ola Castenvall

 • Vila i frid

  2008-03-07

  Du kommer alltid att finnas kvar i mitt minne, vila i frid Mats  Per-Ole Bohman

 • Tack för allt Mats och vila i frid!

  2008-03-07

  Lars Hornevall

 • Vila i frid Mats

  2008-03-07

  Ditt minne finns kvar i våra minnen sen vår tid ihop på I2.


  Vila i frid!  Christer Nilsson och Göran Carnander

 • Vila i frid

  2008-03-07

  Ditt minne finns kvar i våra minnen sen vår tid ihop på I2.


  Vila i frid  Lars Carnander, Roland Fors, Bengt Forssten, Stig Lundström

 • Vila i frid

  2008-03-07

  Mats


  Från vår tid tillsammans på I2 minns jag dig som en bra kamrat och en mycket duglig officer. Ett föredöme som man som yngre kollega såg upp till. Privat fick vi också så bra kontakt efter jag slutade och vi pratade ofta om våra gemesamma minnen och det vi hade gemensamt idag. Fick beskedet när jag var utomlands. Jag blev bedrövad. Livet är så skört.


  Jag saknar dig Mats.  Anders Haster

 • Vila i frid

  2008-03-07

  Beskedet om olyckan tog hårt. Jag känner stor sorg och kommer att sakna våra stunder ihop. Tack för den tid vi fick och vila i frid.  Kenneth Jansson

 • En sista hälsning!

  2008-03-07

  Daniel Medina

 • Vila i frid Mats

  2008-03-07

  Den tragiska nyheten att Mats Norhult omkommit vid en helikopterolycka i Nepal har nu säkerligen nått oss alla. Olyckan visar ännu en gång att vi inte vet vad som väntar i det kommande. Några av oss träffade Mats i slutet av december under ett möte med den aktieklubb som åtta av Livkompaniets officerare bildade 1986. Mats berättade under mötet om sitt kommande uppdrag i Nepal och såg naturligtvis fram emot några intressanta och spännande månader i ett land som få av oss har besökt. Efter sina många utlandsuppdrag, bland andra i Sudan, var givetvis Mats medveten om de risker som alltid finns i de regioner som är aktuella för internationella insatser. Riskerna associeras av många till stridssituationer men verkligheten i modern tid visar att skador och dödsfall i utlandstjänst för svenska soldater fram till idag oftast sker i samband med transporter av olika slag. Ett undantag var det dock när vår kamrat Karl-Oskar Johansson stupade i Libanon 1978.

  Alla vi som kände Mats väl, både som privatperson och genom arbetet, kommer att komma ihåg honom som positiv, kompetent och som en mycket god kamrat. Mats var även en rakryggad officer med stor integritet som alltid handlade efter sitt eget samvete utan att ta hänsyn till vilka personliga nackdelar detta eventuellt kunde innebära för honom. Han lämnar ett stort tomrum efter sig i kamratkretsen.

  Mats har som vi andra haft ett stort antal olika befattningar inom både brigaden och regementet samt även vid andra enheter. Kanske ändå är det tiden på Livkompaniet tillsammans med Mats som flera av oss ”gamla ärkevärmlandsinfanterister” kommer ihåg som en av de bästa perioderna då vi arbetat tillsammans. Nämnas kan högvakterna, veckorna i Sälen, planeringsmöten, idrottstävlingar och ett sort antal andra aktiviteter som tyvärr dagens officerare aldrig får uppleva.

  Tack Mats

  Björn Tomtlund
  Även för Värmlands Regementes officerskår

 • Vila i frid

  2008-03-07

  Per-Eric Johansson

 • Vila i frid!

  2008-03-07

  Per-Erik Larsson (Guran)

 • Vila i frid

  2008-03-07

  Vi mins dig med stor glädje och saknar dig med lika stor sorg Tommy o Barbro.  Tommy W Johansson

 • Vila i frid Mats

  2008-03-07

  Jag vill på detta enkla sätt uttrycka mitt deltagande i den sorg vi alla känner inför det tragiska beskedet om Mats bortgång.  Bengt Fransson

 • Vila i frid

  2008-03-07

  Det är med stor sorg och saknad som jag skriver dessa rader. När jag tidigt på Tisdag morgon fick höra om olyckan så befarade jag att det var en vän som var borta. Tack Mats för att jag fick lära känna dig.  Ronny Lundberg

 • Vila i frid

  2008-03-07

  Den tragiska nyheten slog in hårt. Oerhört smärtsam förlust av Mats på flera plan. Mats minne finns bevarad hos oss alla som var hans kamrater, nära som fjärran.  Johan Ekstam

 • Vila i frid

  2008-03-06

  Det var med förfäran jag läste i NWT om förlusten av Mats Norhult. Jag tjänstgjorde på I2 under två perioder 1988-1989 på Idrottspluton (Livkomp) och hade Sune Hedman som plutonchef (Bertil Dahlrot resp. Owe Stedenfelt som kompanichefer). Mats Norhult var en av alla de utomordentligt trevliga och hjälpsamma kollegor jag som YO/Fk från flottan hade stor glädje av att få arbeta med.


  Jag minns Mats som en glad och positiv människa som många gånger gav anledning till muntra miner och glada skratt. Bland annat gjorde han mig uppmärksam på klädvalet då jag kom till hinderbanan för första gången i vit skjorta och skärmmössa...  Roland Andersson